Lijstjes

Lijstje met schouderklopjes: de 10 blogs waar ik het meest trots op ben! (+enquête)

Morgen heb ik een klein feestje te vieren: dan bestaat Miss Deadline precies een half jaar!!! Klinkt misschien niet heel indrukwekkend maar voor mij is het toch wel een mijlpaaltje hoor. Zes maanden volgehouden! Kan me niet herinneren dat ik een project ooit zo lang heb volgehouden… afgezien van mijn opleiding en relatie dan, maar dat mag je niet echt projectjes noemen hè?

Bloggen heb ik in ieder geval nog niet eerder zo lang ononderbroken gedaan. In mijn hoofd had ik dus stiekem telkens de deadline; als ik 26 maart maar haal! Dat is gelukt dus ik ben trots!! En dat leek me een mooi moment om weer eens terug te kijken, want daar hou ik immers zo van. Terugkijken met een lijstje vol schouderklopjes op de 10 blogs op Miss Deadline waar ik het meest trots op ben (maar natuurlijk ben ik eigenlijk op al mijn stukken trots ;).

Lijstje vol trots: mijn 10 favoriete blogs

in willekeurige volgorde

Ontboezemingen van een laatbloeier: van dromen naar doen

Mijn eerste blog op Miss Deadline dus logischerwijs een blog waar ik erg trots op ben. Met een sprong in het diepe begon mijn avontuur, na vele valse startmomenten in de zeven jaar daarvoor. Helemaal op míjn manier, over onderwerpen die míj bezighouden en met een missie het taboe van de onzekerheid en kwetsbaarheid te doorbreken. Spannend en eng en tegelijk ook helemaal niet, want jongens wat vind ik het heerlijk om te schrijven!

GEEN kinderwens: durf jij het aan?

Geen kinderen willen, of twijfelen of je kinderen wilt of niet… een gevoelig onderwerp dat mij altijd al, maar zeker nu als alleenstaande vrouw/meisje van 35, bezighoudt. Blijkbaar ben ik daarin niet de enige want wat kwamen er veel reacties op deze blog! Ik was er beduusd van, de openhartige en zeer persoonlijke verhalen die jullie deelden.

Steeds leuker: schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven {boekrecensie}

Ik ben dol op lezen! Naast romans en Harry Potter verslind ik ook veel zelfhulpboeken. Voor Miss Deadline wilde ik graag de boeken recenseren die mij geïnspireerd hadden in mijn zoektocht naar zelfontplooiing en – ontwikkeling. En ook weer lekker helemaal op mijn eigen manier. Van alle recensies ben ik het meest trots op mijn bespreking van het boek Steeds leuker van Jelle Hermus. En het leukste is, ook Jelle Hermus zelf was blijkbaar blij met mijn recensie, want hij deelde mijn blog op zijn eigen website en Instagram-account. Toch wel een trots momentje hoor!

Ik had geen idee hoe dit onderwerp zou vallen en ik vond het ook behoorlijk spannend om te publiceren. Het voelde toch een beetje als een schuldbekentenis. Vermoeidheid als gevolg van een ziekte is begrijpelijk. Maar een fikse kink in je karakter en gedrag die niet alleen je eigen leven maar ook dat van je naasten beïnvloedt? Oei. Hoe zouden mensen reageren? Zouden ze me fileren en voor aansteller uitmaken of zouden ze begrip hebben misschien zelfs een beetje van mijn verhaal herkennen? Ik ben erg trots op deze blog. Trots dat ik het gedurfd heb mezelf zo bloot te geven en blij omdat het schrijven ervan mij ook weer wat meer zelfinzicht heeft gebracht.

foto: Autorijschool Geertje Grabijn

Wow, als er iets een overwinning op mezelf was, dan was het wel leren autorijden én mijn rijbewijs halen. Het lukte me vlak voor dat Miss Deadline live ging. Wat was ik trots zeg en ik ben ook nog steeds trots op de blog die ik erover schreef. Open over hoe verlammend en akelig (faal-)angst kan zijn, zonder schaamte, en met tips wat je eraan kunt doen – dat is precies wat ik hier wil bieden op Miss Deadline.

Compromisloos lijstje: 10 eigenaardigheden waarmee je zit opgescheept als je met mij een relatie zou hebben

Openhartige en diepgaande blogs schrijven geeft me veel voldoening en ik geniet ervan. Maar het blijkt toch stiekem ook best zwaar en kost me best wat energie. Om het plezier erin te houden, wissel ik sinds een maandje of twee mijn ‘serieuze’ blogs af met ‘luchtige lijstjes’ – hoewel het kort houden nog niet echt wil lukken ;). Het ‘compromisloze lijstje’ met al mijn eigenaardigheden waar een eventuele toekomstige vriend rekening mee zal moeten houden, vind ik zelf één van de leukste. Dit lijstje laat heel goed een belangrijke kant van mezelf zien: lekker maf en kinderlijk schaamteloos!

Mijn Anti-bucketlist met de 9 dingen die ik nooit van m’n leven wil doen voor ik doodga, vind ik wat dat betreft ook erg leuk.

Liefdesverdriet: hoe heel je een gebroken hart en kom je er sterker uit? (8 tips)

Goed beschouwd is Miss Deadline voortgekomen uit liefdesverdriet. Door het einde van mijn relatie, de breuk met VGL (Voormalig Grote Liefde), kwam mijn leven volledig op z’n kop te staan. Zoals dat zo vaak gaat (zegt mijn happiness-heldin Gretchen Rubin) zorgde mijn heftige liefdesverdriet er wel voor dat ik met mezelf aan de slag ging en nieuwe dingen ging ondernemen. En één van de meeste belangrijke en ingrijpende daarvan was het uitdenken en uitwerken van Miss Deadline. De lancering op 26 september 2017 zie ik een beetje als de markering van het einde en begin van een nieuwe periode. De tijd na de breuk vond ik vreselijk moeilijk maar ik kan met oprechte trots zeggen dat ik goed met mijzelf en mijn verwerking bezig ben geweest. De blog waarin ik schrijf over hoe ik dat heb gedaan en wat ik ervan leerde, betekent dan ook veel voor me.

Ocd ojee olé olé: een dag in mijn leven met een dwangstoornis

Over obsessief-compulsieve stoornis (ocd) wordt vaak nogal lacherig gedaan. In boeken, tv-series en films zien we toch vooral extreme gevallen van dwangstoornis waardoor mensen in knullige en hilarische situaties verzeild raken. In het echte leven hebben veel mensen last van dwang, en in meer of mindere mate, dat is helemaal niet leuk. Maar wat is ocd precies? Dat is nogal moeilijk uit te leggen, dus ik heb geprobeerd het te laten zien door een gemiddelde dag in mijn leven te beschrijven. Ook weer spannend, ook weer kwetsbaar, en juist daarom ben ik er heel trots op (en op de lieve reacties!).

Jaloezie: een slechte eigenschap of een goed teken?

Het concept van een cornerstone artikel op je blog begrijp ik nog niet helemaal. Maar als ik een blog als zodanig zou moeten aanwijzen, dan zou het deze zijn over de valkuilen van onze maatschappij en tijd waarin we omringd zijn door bedrieglijk mooie ‘plaatjes’ en valse perfectie. De les om te leven volgens je eigen tijd-lijn, volgens je eigen pad en zonder je voortdurend te vergelijken (lees: mezelf neer te halen) met de pracht en praal van anderen, heb ik nog steeds niet helemaal onder de knie. Maar het besef is er en dat is het halve werk! Het gras is echt niet groener aan de andere kant van de sloot. Ook daar groeit onkruid en zitten er nare keien verstopt onder de pollen.

Aan de andere kant is een beetje vergelijken, spieken en na-apen ook weer niet zo verkeerd. Een beetje gezonde jaloezie (vrij van afgunst!) kan ook veel inzicht bieden en je net dat zetje geven om te doen wat jij graag wil of belangrijk vindt. Zo ontdekte ik door de jaloerse steekjes die ik voelde als iemand vertelde schrijver/blogger/journalist te zijn, dat ik heel graag wil schrijven voor publiek! Jaloezie is dus niet alleen een slechte eigenschap, maar kan ook een goed teken zijn. Want voilà, hier is Miss Deadline, en die wil je toch niet missen?!

Enquête: wat vind jij van mijn blog?

Zo, dat zijn wel weer genoeg veren op mijn hoed, straks ga ik nog naast mijn gympies lopen! Altijd fijn en goed om eens terug te kijken op wat je allemaal hebt gedaan of gemaakt en daar met recht trots op te kunnen zijn, maar dat wil niet zeggen dat je niet op je qui vive moet blijven natuurlijk. De blogs op Miss Deadline schrijf ik voor mezelf, maar niet alléén voor mezelf. Zonder jou als lezer is d’r niks an! Dus de vraag is nu, vind jij mijn blog ook (nog steeds) leuk/interessant/mooi/inspirerend?

Ik heb een enquête gemaakt met allerlei vragen over de inhoud en vormgeving van mijn blog. Het zou super fijn zijn als je deze zou willen invullen! Met je antwoorden wil ik in het volgende half jaar Miss Deadline nóg beter maken. De vragenlijst kun je hieronder invullen, dat kost je ongeveer 5 tot 10 minuten van je tijd. Ik beloof je dat ik zorgvuldig zal omgaan met je antwoorden en gegevens. Alvast super super super bedankt!

1 thought on “Lijstje met schouderklopjes: de 10 blogs waar ik het meest trots op ben! (+enquête)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.