Liefde, Lijstjes

Compromisloos lijstje: 10 eigenaardigheden waarmee je zit opgescheept als je met mij een relatie zou hebben

Waren jullie vroeger ook zo dol op de quizzen uit de Tina? Gekke vragen over je lievelingskleur -of dier, of je liever sneakers of hakken draagt en wat je grootste blunder ooit is geweest en daar kwam dan uit hoe jouw droomprins eruit ziet (Tina ging er natuurlijk voor het gemak vanuit dat alle meisjes op jongens verliefd werden hè). Of je vouwde van papier zo’n ‘happertje’ waarbij je een getal en een kleur moest kiezen en dan wist je met wie je later ging trouwen. Uren kon je daar over mijmeren; het ideale vriendje en de perfecte, altijd gelukkige tijd die je dan samen zou hebben. Het aandeel van jou als vriendinnetje in die verkering kwam eigenlijk nooit ter sprake, dat kwam pas veel later…

Miss Compromis

Eén van de dingen die ik deed in het jaar nadat mijn relatie op de klippen was gelopen, was een lijstje maken van dingen aan mezelf die ik niet te grabbel zou willen gooien in een (eventuele) nieuwe relatie. Eigenschappen die misschien niet zo charmant of aantrekkelijk zijn voor de ander maar die nu eenmaal bij mij horen en waarover ik geen compromissen wil doen. Niet dat mijn ex dat destijds van mij verwachtte! Maar toch, achteraf gezien paste ik me onbewust aan, probeerde ik eigenschappen van mezelf te veranderen om leuker/liever/mooier gevonden te worden. Geen grote dingen zoals normen en waarden, maar gewoon, kleine karaktertrekjes en eigenaardigheden. Lijkt misschien niet zo belangrijk, maar meer en meer kom ik tot het besef dat het juist die kleine dingen zijn die mijn persoonlijkheid vormen en mij echt ‘mij’ maken.

Met Valentijnsdag in aantocht moest ik weer aan dat lijstje denken. Ik heb nu geen vriend en ben ook niet op zoek naar één, maar Valentijnsdag leek me een goed moment om mijn compromisloze lijstje met eigenschappen eens te delen. Niet om mezelf te kijk te zetten of iets te bewijzen ofzo (en ook niet bij wijze van omgekeerde contactadvertentie!!). We hebben allemaal wel minder leuke kanten en gekke rare eigenschappen toch? Daar is niets mis mee en ik denk dat je daar in zekere zin zelfs een beetje trots op mag zijn. Oké, ‘trots’ is niet het goede woord, maar je begrijpt wellicht wat ik bedoel; we mogen best vieren dat we NIET perfect zijn en een beetje maf en dat dát ons juist interessant en leuk maakt. Dus met ‘trots’ presenteer ik:

10 eigenaardigheden waarmee je zit opgescheept als je met mij een relatie zou hebben

 1. Mijn katten zijn mijn alles. Ik hou ont-zet-tend veel van ze en ik beschouw ze een beetje als mijn kinderen. Vreselijk verwende kinderen, want ze mogen alles van mij. Hou jij niet van katten op bed of pootjes op tafel? Snap ik! Maar dan is het wel hasta la vista baby!
 2. Ik draag sokken in bed, ook in de zomer. In de winter soms zelfs twee paar over elkaar heen. Zoooo niet sexy, maar het is dat of tien keer in het uur uit bed om te plassen
 3. Ik eet in bed; boterhammen met hagelslag, koekjes, yoghurt met muesli. Wees gerust, op den duur raak je vanzelf gewend aan kruimel-jeuk
 4. Mijn bed is niet alleen mijn slaapplek maar ook mijn leeshoek, werkplek, hobbyruimte, was-sorteer-centrum en bioscoopzaal. Zou je met mij samenleven dan deel je het bed dus niet alleen met mij en mijn twee katten, maar ook met een stapel boeken en tijdschriften, pennen, memoblaadjes, mijn laptop en wat bolletjes haakgaren (en hier en daar een verweesde sok)
 5. Voor het geval je het nog niet doorhad: ik ben geobsedeerd door mijn bed. Vraag je naar mijn lievelingsplek op aarde, dan is mijn antwoord niet een of ander exotisch vakantie-oord, maar: ‘mijn bed’. Iets met een slaapverslaving
 6. Ik HAAT spelletjes: bordspelletjes, sportieve spelletjes, Oud-Hollandse spelletjes, wedstrijdjes… alle spelletjes (behalve quizzen in de Tina en soms Triviant) en nee ik ben niet bereid om toch voor de gezelligheid mee te doen omdat jullie anders met te weinig zijn. Gewoon nee
 7. Als de rijen voor de pashokjes in de H&M weer eens kilometerslang zijn, pas ik dat leuke topje gewoon ergens in het gangpad. Niets om me voor te schamen
 8. Ik ben dol op zingen, overal. Ook in de Kruidvat op een drukke zaterdagmiddag. En let op, als je roept ‘Ik hoor hier niet bij’, ga ik alleen maar harder zingen. “Weet je wat ik wel zou willen zijjjjjjjjjjjjjjjn? Een bloemetjesgordijn! EEN BLOEMETJESGORDIJN!”
 9. Tip: hoe chagrijnig, nukkig of stierlijk vervelend ik ook ben, zorg dat ik geen honger krijg en je zult het overleven
 10. En tot slot maar zeker niet minder belangrijk: mijn Harry Potter boeken zijn heilig, blijf ervan af. Ik herhaal: blijf van mijn Harry Potter boeken af!!!

Welke maffe, niet-charmante en niet zo aantrekkelijke eigenschappen heb jij die vriend- of vriendinlief maar moet of zal moeten accepteren? Vier je gekkigheid in een reactie hieronder!

11 thoughts on “Compromisloos lijstje: 10 eigenaardigheden waarmee je zit opgescheept als je met mij een relatie zou hebben

 1. Bijzondere Laetitia,
  Ik zal mijn maffe eigenschappen niet noemen, wat ik denk dat ik heel saai ben wat dat betreft.
  Echter jij; jij bent het tegengestelde van saai! Jij durf open en ‘bloot’ aan te geven waar een toekomstige vriend(in) rekening mee dient te houden, wil de relatie een succes worden. En die openheid siert je. Blijf vooral zingen. Wees ook een keer chagrijnig. Jij staat voor wie je bent…blijf dat doen! Het is in het leven geven en nemen. En ook een gegeven is dat de schoonheid niet van buiten maar van binnen zit. En indien je die uitstraalt en dat doe je, kan het niet anders zijn dan – wie je ook tegen komt- jou met je eigenaardige eigenschappen in zijn of haar armen gaat sluiten.

  1. Een Belg zonder friet is als een Hollander zonder kaas! Toch wel fijn te horen dat ik niet de enige ben die een relatie heeft met haar bed haha. Ik zou zelfs wel in een tiny house kunnen leven denk ik, gewoon een bed met een dak en een uitsparing voor het koffiezetapparaat en ik ben tevreden ????

 2. Haha ik haat spelletjes ook. Ik wil wel meespelen, maar dan met iemand anders in een team. Spelletjes om met twee te doen vind ik dan wel weer leuker. En liefst niet van die competitieve dingen. En als de rij voor de paskamer te lang is, leg ik mijn spullen meestal gewoon ergens weg :p wij hebben hier niet echt winkels als H&M in de buurt en ik zie er dan tegenop om het wel mee te nemen en te gaan ruilen als het niet oké is. Zo passen zonder hok vind ik altijd awkward :p
  Irene onlangs geplaatst…Geheimen van het Volwassen Leven.My Profile

 3. Deze dingen maken je juist leuk en uniek. Ik hou ook niet van spelletjes. Ik slaap in lelijke pyjama’s, flanellen of fleece. En ik ben sowieso een persoon met een gebruiksaanwijzing. Ik schaam me er niet voor. Voordeel van dat meteen duidelijk maken, is dat je uiteindelijk iemand kunt vinden die dat accepteert en bij je past, denk ik.
  Shirley onlangs geplaatst…Hoeveel geld gaf ik in 2017 uit aan vakanties?My Profile

 4. Oh heerlijk! Vooral nummer acht vind ik wel echt hilarisch! Dat zou ik nooit durven haha. Ik hou van vroeg douchen (tussen 19.00 en 19.00 vaak) en dan trek ik mijn big size trui aan, legging, sloffen, en een badjas. Verder houd ik nog steeds van de muziek van de Spice Girls en speel ik graag de Sims (heel dan en toe). Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden toch 🙂
  Michelle onlangs geplaatst…Lieve New YorkMy Profile

 5. Ik snap volledig je liefde voor katten en Harry Potter-boeken! 😀 Gezelschapsspelletjes vind ik nog wel leuk, alleen houd ik niet van kaarten. Koeken troef, ja, alleen als het om de eetbare versie gaat.

 6. Dat van de katten heb ik dus ook. Onze kat die slaapt bij mij op bed en gaat en staat waar ze maar wilt. Op de tafel? Sure. Waarom niet? Als ik aan het ontbijten ben, dan mag de kat naast mij komen zitten. Op tafel. Gezellig. Andere mensen vinden dat ver-schrik-ke-lijk en belachelijk onhygiënisch, maar ik vind dat dus alleen maar fijn. Mijn vriend weet dat en stoort zich er soms wel aan, maar kan er gelukkig wél mee leven.
  Mijn Harry Potter boeken zijn ook heilig. Super herkenbaar. Eigenlijk heb ik dat een beetje met al mijn boeken, maar de Harry Potter boeken zijn echt wel verboden terrein en als iemand daar aankomt moet ik mij altijd een beetje inhouden. Haha.
  Sarah onlangs geplaatst…Waarom ik Valentijn stiekem wél leuk vindMy Profile

  1. Haha wat grappig dat we precies hetzelfde hebben met katten en boeken. Ik heb het ook eigenlijk met alle boeken hoor maar vooral met mijn Harry Potter collectie en dan hou ik me ook niet in hoor haha.

 7. Hallo Laetitia!
  Wat een leuke blog! En een heerlijk idee om als single een ‘compromisloos – lijstje’ te maken.
  Een goede oefening ook voor mezelf om na te denken welke dingen bij mij horen en waar ik zelfs trots op mag zijn! Een van al die dingen is het feit dat ik constant onderweg lijk te zijn in mijn leven. Weer verhuizen, weer een andere job, weer een nieuwe hobby,… Ik vind het altijd heel leuk, maar de vragen en bedenkingen van anderen maken me heel onzeker daarover. Antwoorden als: ‘het gras is niet altijd groener aan de overkant, wees tevreden met wat je hebt, je bent te kritisch,…’ maken me onzeker. Anderzijds is dat ook wel gewoon wie ik ben. En misschien moet ik daar maar eens trots op zijn!

 8. – Ik zit standaard met een dekentje op de bank ook midden in de zomer. Zit niet altijd helemaal ingewikkeld zoals in de winter dan maar ligt altijd wel over me benen of voeten dan.
  – Mijn hondje slaapt bij me in bed. Vinden mensen ook vies ofzo maar me vriend vind maakt het niks uit gelukkig.
  – Als ik bij me vriend slaap heb ik een apparte deken omdat ik me ’s nachts op rol in een cocon en vriend lief anders deken heeft.
  – Eerste wat ik doe als ik thuis kom is me bh uit ook als ik bij me vriend thuis kom in het weekend.
  – De laatste tijd heb ik het ineens helemaaaal gevonden met me badjas die ik lekker aan trek als ik thuis kom, joggingbroek aan en slippers erbij, haar in een knot.
  – Meerdere kledingstijlen de ene keer hou ik van kleur en bohemian hippie kleding (draag ik wel het meest) en de andere keer hou ik van zwart beetje witchty kleding. Soms sportief, heel soms zakelijk netjes.
  – Meerdere muziek ganres hangt af van me stemming waar ik in ben. En soms hele periodes 1 muziek stijl. Iets van 13 playlisten op me Youtube acount met honderden nummers. Heb ik al sind me 12 werkt prima weiger spotify te gaan gebruiken.
  – Meerdere gangres van films/series
  Ik hou heel erg van comedy maar ook van sci-fi het bovennaarlijke of apocolypyische, mysterie maar ook actie.
  – Veel tics en afwisseling in eten, ene keer brood als ontbijt dan een periode yogurt met crusli, dan weer een periode peperkoek en
  mini verslavingen voor een periode zoals roze koeken of maltezers of nootjes ofzo.
  – Ik eet noedels ook wel eens gewoon zo uit de verpakking zonder warm water op te doen. Vind het net naar chips smaken.
  – Ik vind het heerlijk om alleen te gaan winkelen in de stad. Heerlijk alleen met me eigen gedachten. Hoef met niemand geforceerd te praten of hun mening over me uitgekozen kleding aan te horen.
  -Ik kan dus totaaaaal niet slapen met kruimels of zand in bed. Moet er eerst met de hand uitgebreid afgeveegd worden. Ben net de prinses op de erwt.
  Daarom eet ik ook niet in bed.
  – Ik durf echt totaal niet te dansen waar andere mensen bij zijn en als ik dans dan is het super gefoceerd, houterig, klungelig en akward. Terwijl als ik thuis alleen dans ik voor mijn gevoel best goeie moves heb maar bij andere zit ik te veel in me hoofd waardoor het lijkt alsof ik niet kan dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.