Lijstjes

Maandlijstje #8: het leukste, lekkerste en liefste van oktober 2018

Sinds juli heb ik geen maandlijstjes meer geschreven. Ik vond dat onderhand mijn blog uit niets anders meer leek te bestaan dan uit overzichtslijstjes – hoewel een speciale ‘Zwitersland-editie’ en een jubileumterugblik natuurlijk niet konden ontbreken! Inmiddels zitten we dik in de herfst en vind ik dat het weer ‘mag’. Er is sinds de zomer alweer zoveel gebeurd dus ik praat jullie gauw bij in mijn maandlijstje #8 met het leukste, lekkerste en liefste van oktober.

Maandlijstje #8: oktober 2018

Leuk

De 4 Mijl van Groningen lopen

Oktober is de maand van de 4 mijl van Groningen. Dit jaar werd de 4e keer dat ik meedeed dus ik mag inmiddels wel spreken van een traditie. Het trainen vooraf viel me zwaar, ik kreeg mezelf gewoon niet de deur uit. Pas in de laatste paar weken kon ik mezelf ertoe zetten met ‘als je nu niet gaat, ga je straks niet eens de eindstreep halen!’. Vind ik hardlopen nog wel leuk? Als zelfs een hardloop-evenement niet meer werkt als stok achter deur?

Zondag de 14e kwam en het was bizar mooi weer! Zelfs ík liep gewoon in mijn t-shirtje, zonder extra kleren mee voor de weg terug. Ik deed deze keer mee met het bedrijventeam van mijn vaders kantoor. Dat vond ik best spannend want eigenlijk ken ik de collega’s van mijn vader helemaal niet. Ze waren allemaal ontzettend aardig en ik heb het heel gezellig met ze gehad. Het lopen ging wonderbaarlijk goed. Ondanks dat het me eigenlijk veel te warm was, liep ik harder dan in mijn trainingen. De sfeer onder de toeschouwers zat er door het mooie weer ook goed in. Naderhand hebben we nog een hele tijd op het dakterras (in oktober!!) en met onze neus op d’Olle Grieze heerlijk in het zonnetje nageborrelt.

Maandlijstje #8

Tja hardlopen, ik heb nu 4 hardloopevenementen gedaan dit jaar en daarmee mijn leuke doel voor 2018 ruimschoots gehaald en daar ben ik trots op. Het is met yoga nog steeds de sport die het beste bij mij past…. maar nu even niet. Ik voel het aan mijn lijf, dat ik beweging tekort kom maar ik kan het nu even niet opbrengen met al het andere wat er ook speelt op het moment (kom ik zo op!). En dus mag ik het even loslaten van mezelf….

Zingen

Waarom staat zingen niet op mijn 18 leuke doelen voor 2018-lijstje?!?! Ik vind zingen zo ontzettend fijn! Komt door mijn opvoeding; mijn moeder zong altijd de mooiste kinderliedjes voor ons en in het Apostolisch Genootschap waarin in ben opgegroeid is zingen heel belangrijk. Ik heb mijn hele leven op koren gezeten maar de laatste jaren is zingen een beetje in de verdrukking geraakt. Iets met het volwassen leven, keuzes en verplichtingen – zo zonde! Dus toen de kans zich voordeed om mee te doen met een groot koor voor een samenkomst in De Doelen van Rotterdam was ik meteen enthousiast en gaf me op!

Het was (is) behoorlijk inspannend. De afgelopen twee maanden hebben we elke maandagavond gerepeteerd op verschillende plekken in het noorden van het land. Lange avonden, maar ze vlogen om! Ik vind zingen zo heerlijk om te doen. Ook al kwam ik doodmoe uit mijn werk op de repetitie aan, ik ging vol energie en inspiratie weer (laat) naar huis. Dat werkt bij mij de hele week door, met al die mooie teksten en muziek die zich blijven afspelen in mijn hoofd.

Maandlijstje #8

Afgelopen zondag was ons eerste ‘optreden’ in De Doelen in Rotterdam en het was grandioos. Voor de nieuwsgierigen staat er een kleine reportage op mijn Facebook-pagina. Volgende week mogen we nóg een keer, dus hou mijn FB in de gaten voor nog meer foto’s (en wie weet filmpjes!).

Mindfulnesscursus

Ik heb er lang op moeten wachten – lang leve de bureaucratie in de zorg – maar deze maand begon eindelijk mijn mindfulnesscursus! Ik was er heel benieuwd naar, hoewel ik niet zo goed wist wat ik ervan moest verwachten en af en toe had ik ook wel zo mijn twijfels of het wat voor mij zou zijn. Wat ik in ieder geval NIET verwacht had, was dat ik de eerste les BLOEDIRRITANT zou vinden. Ik ergerde me kapot aan mijn mede-cursisten, vond de uitleg niet goed genoeg, de oefeningen duurden me veeeeeeeeeel te lang en er was veel te veel lawaai en andere commotie op de gang buiten de cursusruimte. Hoe moet ik me dan potdorie mindful concentreren!? Bah, stom gedoe!

Tja, dat was dus de grap. Mindfulness is natuurlijk geen wondertrucje waardoor je acuut zen bent. Dat is, in tegenstelling tot wat veel mensen waarschijnlijk denken, niet het doel van mindfulness. Het gaat er juist om dat je leert opmerken wat er is. Wat er in jou is. Ook als dat dikke onrust en irritatie is.

Dat bleek voor mij, op z’n zachtst gezegd, nogal confronterend, want zelfs na 10 jaar therapie, ziet er diep in mij toch nog aardig wat verwaarloosde boosheid, angst en verdriet. Hoe confronterend ook, het gaat inmiddels al steeds beter! Naast BLOEDIRRITANT vind ik de cursus nu ook bloed-interessant! De training duurt 8 weken dus ergens in december/januari zal ik mijn ‘Ik deed een 8-weekse mindfulnesstraining en dit is wat er gebeurde’- blog met jullie delen.

Leesveroveringen

Ik heb heerlijk veel gelezen de afgelopen maand! Ook omdat ik Storytel ontdekt heb. Misschien een beetje smokkelen, luisteren naar boeken in plaats van zelf lezen, maar ik geniet ervan. Ik las/luisterde onder meer:

  • The Woman in Cabin 10 van Ruth Ware
  • The Woman in the Window van A.J. Finn
  • The Reader on the 6.27 van Jean-Paul Didierlaurent
  • The Essex Serpent van Sarah Perry
  • Het Pilgrim Fathers complot van Jeroen Windmeijer                en
  • Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen

Meestal sta ik in mijn maandlijstjes uitgebreid stil bij de boeken die ik heb gelezen maar het zijn er nu zoveel dat dat een blog op zichzelf zou worden… Wat ik eigenlijk best een goed idee vind, want waarom zie je in de zomer altijd overal zomerleeslijstjes en in de herfst nooit najaarsleeslijstjes?! Daar ga ik verandering in brengen! Verwacht dus binnenkort op Miss Deadline een lekkere lange leeslijst met (ont)spannend leesvoer voor saaie regenachtige dagen.

Lekker

Oktober was ook een maand van taart! Ok, ik smokkel een beetje september mee want in de laatste week van die maand waren Miss Deadline en ik natuurlijk jarig, maar daarna ging het lekkernijenfestijn gestaag door: kraamvisite, een stagiaire die trakteert op haar laatste dag (en een week later gewoon weer bij op ons kantoor zit haha), nog meer jarigen en een collega die gewoon zomaar een nieuw recept wil uitproberen (hè wat vervelend!). Alleen jammer dat het precies samenvalt met mijn hardloop-dip… ik voel een zeer clichématig nieuwjaarsvoornemen aankomen! Laat ik tot slot niet de Pindakaas-M&M’s vergeten die ik van Johanne van A Pinch of Jo kreeg!! Maar goed dat die niet makkelijk in Nederland te verkrijgen zijn, want ik zou me helemaal scheel eten aan die dingen. Het was een lekkere maand :p.

 

Lief

Ik heb het geloof ik al vaker gezegd maar ik heb echt geweldige collega’s! Ik ben ze enorm dankbaar dat ze speciaal voor mij hun hele werkweek omgooien – zelfs extra werken en tijd thuis opofferen – zodat ik op woensdagochtend naar mindfulnesscursus kan. Sommigen zullen dat misschien vanzelfsprekend vinden, hoort erbij als je met maar een klein team bent, maar dat vind ik niet! Ik vind het nogal wat, wat ze voor mij over hebben dus nogmaals, dank lieve collega’s dat jullie dit voor mij willen doen! Het zal het waard zijn, beloofd 😉

Ook ben ik dankbaar voor mijn ouders die elke keer weer voor mij klaarstaan. In het klein en in het groot. Er verandert nogal wat in mijn leven nu, nu ik uit de Wajong ben en meer uren werk. Het gaat me allemaal beter af dan ik had durven hopen, maar dat komt ook omdat ik zoveel steun krijg van mijn ouders, familie en vrienden.

 

Hoe meer er verandert en hoe sneller de veranderingen op elkaar volgen, des te minder heb je in de gaten wat er allemaal gebeurt lijkt het wel. Als ik mijn maandlijstje niet had gemaakt, had ik er waarschijnlijk helemaal niet bij stilgestaan hoeveel ik eigen doe en hoeveel er nu gebeurt in mijn leven. Herkent iemand dat? Wat is er bij voor voor leuks of liefs gebeurd deze maand dat je al bijna weer vergeten bent?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.