Ontboezemingen

Liebster award… EEK! Miss Deadline is genomineerd!

Wow! Als ik op een stoel gezeten had, was ik eraf gevallen. Gelukkig was het zaterdagochtend en -dus- lag ik nog in bed. De halve ochtend was al om dus het werd tijd om maar eens wakker te worden. Alle mindfulnessgoeroes zullen nu gaan gillen maar mijn telefoon erbij pakken en een rondje maken op social media is dan toch echt de beste manier om mijn hersens aan de praat te krijgen. Beetje Facebook, paar Insta-stories en dan als de eerste radartjes beginnen te draaien door naar Bloglovin’ om te kijken of er nieuwe artikelen zijn van mijn favoriete bloggers. En wat zien ik? Johanne van A Pinch of Jo is genomineerd voor een Liebster Award!

De Liebster Award voor bloggers

En niet één keer, maar zelfs twee keer plus nog een nominatie voor een andere blogaward. Helemaal terecht als je het mij vraagt. Ik vind haar blog geweldig – goede onderwerpen en leuke schrijfstijl – en ik ben onder de indruk van hoe hard ze aan de weg timmert. Tien maanden is ze nog maar aan het bloggen maar vanaf dag 1 zag het er allemaal tip top professioneel uit.

Kun je nagaan dat ik zowat mijn hap yoghurt met muesli over het dekbed sproeide toen ik las dat Johanne op haar beurt mij nomineerde voor een Liebster Award… Ik, Miss Deadline!

Nu ben ik niet zo goed in het aannemen van complimenten en mijn eerste neiging was dus een lijstje maken van redenen waarom ik die nominatie helemaal niet verdien, maar dat is nu eens een opsomming die ik als lijstjesliefhebber NIET wil maken. Boven alles vind ik het vooral ontzettend lief en leuk dat Johanne mij, samen met Ayla en Marjolein van See it as a Journey, genomineerd heeft voor een Liebster Award en daar ga ik lekker van genieten.

Dus heel heel heel erg bedankt Johanne, you made my day!

Wat is een Liebster Award en hoe werkt ‘t?

Ik wist van het bestaan van de blog award maar ook niet meer dan dan dat dus ik spiek even bij Johanne voor een toelichting. De Liebster Award is een virtuele prijs voor bloggers die vooral als doel heeft beginnende bloggers onder de aandacht te brengen en hen zo een duwtje in de rug te geven. Bloggers kunnen andere bloggers nomineren en laten daarmee hun waardering zien voor hun collega-bloggers. Een mooi gebaar, vind ik!

Er zijn ook nog een paar spelregeltjes. Het is natuurlijk wel zo netjes om degene die je genomineerd heeft te bedanken. Daarna beantwoord je de vragen die bij je nominatie gesteld zijn en vertel je het een en ander over jezelf (dat laatste lijkt me in mijn geval een beetje overbodig want ik blog over niks anders dan mezelf haha, dus ik hou het bij de vragen beantwoorden). Daarna mag je zelf andere bloggers nomineren die het volgens jou verdienen en maak je voor hen een lijstje met vragen om te beantwoorden op hun blog.

De 5 vragen van Johanne

  • Wat is je lievelingsdier en waarom?

Nou, dat is niet zo moeilijk: katten! Vooral mijn eigen twee katten, Morris en Jude, natuurlijk. Stomtoevallig had ik dit weekend eigenlijk een ‘kattenlijstje’ willen publiceren met 10 redenen waarom (mijn) katten geweldig zijn, maar ik kon me niet tot bloggen zetten vrijdag en toen kwam opeens dit tussendoor!

Het kattenlijstje bewaar ik voor een volgende keer maar de belangrijkste reden dat ik katten zo geweldig vind, is dat ze zo puur en eerlijk zichzelf zijn. Ze weten precies wat ze willen, hoe en wanneer ze dat willen en weten dat ook nog eens heel goed duidelijk te maken aan hun mens. Zo zou ik graag willen zijn hoor. Dat ze 18 uur per dag kunnen slapen, trekt mij ook wel aan 😉 . Verder zijn mijn Morris en Jude gewoon ontzettend lief, zacht, grappig en mooi. Wil je toch alvast wat meer over ze weten? Lees dan eens mijn Crazy Cat Lady tag!

  • Waarom ben je gaan bloggen?

Ik wilde al heel lang bloggen en heb in de afgelopen zeven jaar verschillende pogingen gedaan om een blog te starten. Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met schrijven; dagboeken, lijstjes, van alles hield ik bij en schreef ik op. Om een of andere reden was mijn behoefte om mijn gedachten te delen met anderen altijd heel sterk. Daarbij ben ik gewoon dol op woorden en het prutsen en knutselen om precies de juiste formulering van een zin te vinden. Ik geniet daar echt van. Begin vorig jaar leek ik er eindelijk serieus klaar voor om een blog te beginnen én vol te houden; het blogvirus had me weer te pakken maar nu dubbel en dwars. Ik had eindelijk een duidelijke boodschap en een verhaal én (ook dankzij Johanne!) een veel beter idee hoe je het bloggen serieus en goed aanpakt. Die inspiratie en motivatie deed ‘t ‘m. Op 26 september 2017, mijn 35ste verjaardag, ging Miss Deadline ‘live’ en is dat nog steeds.

  •  Waar zie jij je blog over een jaar?

Oei, dat weet ik eigenlijk niet zo goed. Dat mijn blog nu al bijna vijf maanden bestaat, is voor mijn al een hele prestatie, haha! Mijn eerste antwoord op de vraag zou dan ook zijn: “Nog steeds in de lucht”, maar dat klinkt zo bescheiden en doelloos. Ik heb op dit moment alleen niet echt een blogdoel waar ik naar toe werk. Niet zo handig, ik weet het, dus daar wordt aan gewerkt.

Ik weet wel wat ik hoop. Mijn grootste wens voor Miss Deadline is dat mijn artikelen door veel mensen gelezen worden en dat het mensen echt raakt en helpt. Dus ik hoop in het komende jaar mijn lezersaantallen flink te doen groeien. Daar heb ik wel een paar ideeën voor maar de uitvoer moet nog ‘eventjes’ in gang gezet worden. Zo heb ik bijvoorbeeld al honderd keer gezegd dat ik gedisciplineerder wil gaan schrijven in plaats van ad hoc-bloggen op de avond voor mijn deadline (alhoewel, zoals mijn tante onlangs opmerkte, zo doe ik mijn naam wel eer aan, haha). Ook wil ik een mooier design vinden voor het eind van dit jaar. De grootste uitdaging blijft natuurlijk mooie en interessante artikelen blijven schrijven.

  • Welke tv-series/Netflix-series kijk je het liefst?

Ik heb begin dit jaar mijn tv-abonnement opgezegd! Mis het niet. Ik keek al bijna geen tv meer. Als ik keek, dan keek ik maar naar één zender: BBC First. Ik ben echt dol op Britse (detective-) series en dan vooral de wat luchtigere vrolijkere series zoals Midsomer Murders, Father Brown en Death in Paradise. Netflix heb ik nog wel en af en toe kijk ik periodes dat ik heel veel kijk. Zo heb ik laatst twee seizoenen van Grace & Frankie (steengoede cast, hilarisch en tegelijk taboedoorbrekend) en twee seizoenen van Travelers gekeken. Ik heb toch duidelijk een voorliefde voor detectives, crime en het mysterieuze als ik zo naar mijn Netflix-lijstje kijk: Sherlock, Elementary, Blind Spot, The Catch, Lucifer, Once upon a time… maar series als Friends en Gilmore Girls vind ik ook heerlijk.

  • Wat is één van jouw levensdromen?

Halleluja! Ehm, goeie. Ik heb veel dromen en wensen, maar een levensdroom? Ik wil graag gelukkig worden/zijn en mijn plek hier in dit leven ontdekken. De manier om dat te bereiken en het einddoel zijn bij mij denk ik hetzelfde: schrijven. Dat is iets wat ik niet laten kan, waarvan ik geniet, waarmee ik mezelf help en hopelijk ook anderen zou kunnen helpen. Een innerlijke drang heb je niet voor niets, lijkt me, daar kun je beter naar luisteren.

Logisch vervolg zou wellicht zijn dat het mijn levensdroom is om een boek te schrijven, maar dan zeg ik altijd: “Harry Potter is al geschreven”. Zo groots en fantastisch durf ik nog niet te denken. Voor nu wil ik gewoon het liefst mijn draai vinden in het leven, de liefde en de lol eromheen en dan zien we wel wat voor avonturen er nog in het verschiet liggen.

Mijn nominaties voor de Liebster Award:

Sam van Single & ready to mingle –  Sam is een 20-plusser die schrijft over haar (Tinder) dating-avonturen. Haar blogs lezen als een waargebeurd chicklit-feuilleton; gedurfd, open en eerlijk en dat vind ik natuurlijk fantastisch. Ze schrijft begrijpelijkerwijs onder pseudoniem want ze heeft hier natuurlijk niet alleen met haar eigen privacy te maken. Haar belevenissen zijn voor mij totaal niet herkenbaar, ik durf dat allemaal niet hoor, en juist daarom vind ik het heel leuk om te lezen. Wat natuurlijk ook helpt is dat ze Vlaamse is, dan heb je als je het mij vraagt per definitie al een heerlijke schrijfstijl. Je gaat toch vanzelf glimlachen bij woorden als ‘goesting’, ‘amai’ en ‘hesp’? (ik roep maar wat hoor, volledig toeval dat me nu het Vlaamse woord voor ‘ham’ te binnen schiet….)

Josephine van My Inner Victorian – Als je het over niche-blogs hebt dan heb je er zeker een te pakken met de blog van Josephine. Ze schrijft over de 19e eeuw, oftewel de Victoriaanse tijd. Dat zal misschien niet voor iedereen boeiend zijn maar ik vind het ontzettend knap hoe ze het doet. Zoals andere blogs recepten schrijven, boeken en tv-series bespreken of tips geven voor uitstapjes, doet Josephine dat ook maar dan alles vanuit Victoriaans perspectief. Dus recepten voor chocolade broodpudding of een heerlijke high tea bijvoorbeeld, wat er wel en niet klopt aan de nieuwe tv-serie Victoria en het verschil tussen kinderboeken van nu en uit de 19e eeuw. Uit alles blijkt dat ze er ontzettend veel vanaf weet en dat maakt haar artikelen zo interessant vind ik zelf. Het gewone leven uit die tijd komt naar voren in plaats van de grote abstracte gebeurtenissen die we van de geschiedenisboekjes kennen. My Inner Victorian is een absolute aanrader voor liefhebbers van Jane Austen en Charles Dickens en iedereen die de geschiedenis van de ‘gewone mensen’ interessant vindt

Mijn vragen voor de genomineerden:

  1. Als je terug door de tijd zou kunnen reizen, welke historische gebeurtenis zou je dan persoonlijk willen bijwonen of beleven?
  2. Wat is je favoriete ijssmaak?
  3. Als je een dag zou kunnen leven als een personage uit een boek of film, wie zou je dan willen zijn en waarom?
  4. Wat is voor jou het beste gevoel ter wereld?
  5. Als je nog maar één blogartikel zou mogen schrijven, waar zou dat dan over gaan?

Johanne, nogmaals super bedankt voor de nominatie, echt lief! En Sam en Josephine, gefeliciteerd, ik zie uit naar jullie antwoorden op mijn vragen 🙂

 

4 thoughts on “Liebster award… EEK! Miss Deadline is genomineerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.