Lijstjes

Goodreads Reading Challenge 2019: mijn leeslijstje met 29(+) boeken voor het nieuwe jaar

Oei oei oei, hoe gaat het met jullie Goodreads Reading Challenge, oftewel jullie boekendoelen, voor dit jaar? Bij mij wordt het spannend! Begin dit jaar nam ik me voor om in 2018 36 boeken te lezen, één voor elk jaar dat ik hier op aarde rondhuppel. De teller staat nu op 33 boeken met nog 3 weken te gaan! Ga ik dat halen?

Goodreads Reading Challenge 2018

Ik zal eerlijk zijn, als ik Storytel niet had ontdekt dan zat ik nu nog rond de 25 boeken denk ik. Normaal doe ik zo’n tien dagen over een boek maar een luisterboek gaat veel sneller. Dan kun je ook ‘lezen’ terwijl je ondertussen iets anders doet. Stomme klusjes zoals de afwas worden dan meteen een stuk minder vervelend. Ik was eerst bang dat ik me vreselijk zou ergeren aan de voorleesstemmen maar dat valt me reuze mee, zeker als ik Engelstalige audiobooks kies. Echt een aanrader dat Storytel!

Ik heb ook lang niet alles gelezen van de boeken die ik voor 2018 op mijn Goodreads leeslijstje had staan. Sommige boeken vond ik niks en tegenwoordig terg ik mijzelf dan niet langer en lees niet verder (schokkend! ik weet het, maar waarom zou je je kostbare leestijd verspillen aan een stom boek?!). Andere boeken schuiven door naar mijn leeslijstje voor 2019 omdat ik er dit jaar geen zin in had en ander boek tegenkwam dat ik liever wilde lezen. Mag allemaal! Ik heb behoorlijk wat leuke lees-ontdekkingen gedaan dit jaar. Benieuwd naar wat ik dan precies gelezen heb dit jaar? Dat kun je zien op mijn Goodreads-profiel! Daar kun je ook mijn leesvorderingen van komend jaar volgen.

Goodreads: boekenwurm-walhalla

Ik ben een enorme boekenwurm maar toch had ik dit jaar perioden dat ik maar weinig las. Ik had er de concentratie niet voor (nog een reden dat Storytel een uitkomst is, je laten voorlezen kost minder inspanning) of ik kon op dat moment niet hét boek vinden dat ik wilde lezen. Daar heb ik nu ook last van en wat ik dan graag doe is Goodreads afstruinen. Voor wie deze website/app nog niet kent, ik vind het de ideale manier om bij te houden wat ik heb gelezen of nog wil lezen en om nieuwe boeken te ontdekken.

En zo kon het gebeuren dat ik op een saaie zondagmiddag uuuuuuuuren aan het scrollen was door Goodreads op zoek naar één boek, maar uiteindelijk een complete leeslijst voor 2019 bij elkaar had gesprokkeld. Boeken waar ik stuk voor stuk enorm nieuwsgierig naar ben. Het is weer een heerlijk eclectische mix van (cozy) mystery, fantasy, feel good en zelfhulp/inspiratie geworden, met zo goed als géén literair verantwoorde hoogstandjes (ik ben een rebel-Neerlandica, lekker pûh). Ik ga voor 29(+) boeken dit jaar, mooi getal voor 2019 en leg de lat eventjes iets lager.

De 29(+) boeken die ik wil lezen voor mijn Goodreads Reading Challenge 2019:

 1. Lethal White (Cormoran Strike serie #4) – Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling = aanrader!)
 2. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay – J.K. Rowling
 3. The Shadow Land – Elizabeth Kostova (schrijfster van The Historian; verrassend mooi, aanrader voor liefhebbers van gothic novels – en dat ben ik niet dus dat zegt wat!)
 4. The Gallows Curse – Karen Maitland (voor wie graag leest over de Middeleeuwen)
 5. Hoe moet je zijn? en/of Moederschap – Sheila Heti (aangeraden door Psychologie Magazine, afgaand op de titels schrijft Heti over onderwerpen die mij ook erg bezighouden)
 6. My Oxford year – Julia Whelan (Goodreads-ontdekking onweerstaanbare titel, vroeger droomde ik ervan aan Oxford te studeren)
 7. Mortal Engines – Philip Reeve (onlangs verfilmd en trailer zag er indrukwekkend uit…. eerst het boek lezen!
 8. Mythos – Stephen Fry (groot van van Stephen Fry en sinds het gymnasium een fascinatie voor de Griekse mythen dus zeer benieuwd naar zijn hertellingen)
 9. Wir sehen uns beim Happy End – Charlotte Lucas (dit jaar haar boek Dein Perfektes Jahr gelezen, ontroerende en inspirerende feelgood, en lezen in het Duits beviel me verrassend goed!
 10. Love & Gelato – Jenna Evans Welch (Goodreads-ontdekking, roadtrip naar Toscane, veel ijs, lijkt me het perfecte zomerboek)
 11. Niets – Maaike Helmer (het eerste boek van journaliste Maaike Helmer, ik volg haar al een tijdje op Instagram en haar website Stressedout.nl waar ze schrijft over – haar – burnout)
 12. Self-compassion – Kristin Neff (niet aan toegekomen dit jaar, maar belangrijk onderwerp voor mij)
 13. The Day We Disappeared – Lucy Robinson (schrijfster van The Greatest LoveStory of All Time)
 14. A Man Called Ove – Fredrik Backman (net zijn korte (kerst)verhaal The Deal of A Lifetime gelezen, vreemd maar mooi!)
 15. The 7 1/2 Deaths of Evelyn Hardcastle – Stuart Turton (Goodreads-ontdekking, ik hou van zulke titels!)
 16. The Invisible Library – Genevieve Cogman (Goodreads-ontdekking – ook zoiets, boeken over boeken/bibliotheken/boekwinkels altijd goed! – eerste deel van een serie)
 17. Four Funerals and Maybe a Wedding; a Royal Spyness Mystery – Rhys Bowen (deel 12 in een van mijn favoriete cozy mystery-series in jaren 30 London)
 18. Komiek versus depressie – Keven Breel (geschreven door een van de jongste TED Talk-sprekers ooit)
 19. Outer order, inner calm – Gretchen Rubin (maart 2019 komt een nieuwe Rubin uit, dit keer over …. opruimen – eek!)
 20. The clockmaster’s daughter – Kate Morton (Goodreads-ontdekking)
 21. Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink (eerste boek van @selfhelphipster, ik volg haar op Instagram en ben benieuwd naar haar verhaal)
 22. Het Zero Waste Project – Jessie en Nicky Kroon (omdat ik groener wil gaan leven)
 23. I Thought It Was Just Me / Rising Strong / Braving The Wilderness / Dare to Lead – Brené Brown (groot fan van Brené Brown maar loop een beetje achter met lezen
 24. The Grave’s a Fine and Private Place – Alan Bradley (deel 9 in de Flavia de Luce reeks, één van mijn favoriete series over een meisje van 12 in jaren 50 Engeland die zich Sherlock Holmes waant, mooi tijdsbeeld)
 25. In a Dark, Dark Wood – Ruth Ware (dit jaar The Woman in Cabin 10 van haar gelezen – Goodreads ontdekking -, dit is haar debut)
 26. Once Upon A River – Diane Setterfield (haar eerste boek The Thirteenth Tale ooit gelezen, aanrader!)
 27. Lost & Found – Brooke Davis (Goodreads-ontdekking)
 28. I’d Rather Be Reading – Anne Bogel (essays over lezen van één van mijn favoriete boekenbloggers, Modern Mrs. Darcy)
 29. Girl, Wash Your Face: Stop Believing the Lies about Who You Are So You Can Become Who You Were Meant to Be – Rachel Hollis (Goodreads-ontdekking, klinkt als een titel voor Miss Deadline!)

Ps. De meeste titels op mijn lijstje zijn in het Engels omdat ik zelf liever in het Engels lees, maar veel zullen onderhand ook al wel in het Nederlands vertaald zijn.

Wat gaan jullie lezen in 2019? Leestips zijn welkom!

4 thoughts on “Goodreads Reading Challenge 2019: mijn leeslijstje met 29(+) boeken voor het nieuwe jaar

 1. Girl, Wash your Face staat ook op mijn lijstje! Lijkt me een heel interessant en leuk geschreven boek. Fijn leeslijstje, staan ook een paar op die ik op mijn lijstje ga plaatsen. Ik ga het dit jaar iets anders insteken, omdat het me simpelweg niet is gelukt om de boeken die ik mezelf verplicht stelde om te lezen, te lezen.

  Ik lees ook bijna alleen maar in het Engels, dus we kunnen komend jaar vast wat boeken uitwisselen 😉
  Johanne onlangs geplaatst…Eigen bedrijf beginnen? Vergeet deze zaken niet!My Profile

 2. Ik had dit jaar een doel van 35 boeken lezen en ik begin nu in mijn 45e, dus het is een goed leesjaar. Ik neem me in het begin van het jaar nooit echt voor welke boeken precies ik ga lezen, ik laat het wat op me afkomen, maar er staan er nog wel wat op mijn ‘want to read’ lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.