Dagelijkse deadlines

Regenachtige zondagen en ik…

Het is een stille zondag en het regent al de hele dag. De enkeling die zich buiten op straat waagt is dik ingepakt tegen de gure kou. Binnen in mij voelt het niet veel beter. Grijs en grauw. Ik kan niet zo best tegen de donkere dagen van het jaar maar nu raast er ook nog eens herfststorm aan gedachten door mijn hoofd. Een mist trekt op vanuit mijn buik naar mijn keel.

Ik ben bezig met de toekomst. Met de jaarwisseling in aantocht denk ik over de dingen die me nu niet zinnen en die ik in het nieuwe jaar anders wil doen. Wat wil ik en wat niet, hoe pak ik dat aan, durf ik het?!

Ik laat de eerste Pakjesavond van mijn kleine mooie nichtje schieten omdat ik ‘tijd voor mezelf nodig heb’. Ik heb een paar belangrijke stappen te zetten en knopen door te hakken dus ik moet me voorbereiden en nadenken… Te laat besef ik dat dat stomme onzin is. Wat komt, komt vanzelf en daar verander ik nu niks aan. NU is alles ok. Beter dan ok zelfs, het gaat verdomd goed me me! Maar ik merk het niet omdat ik teveel bezig met wat allemaal nog beter of anders zou kunnen.

Te laat…? De Pakjesavond haal ik helaas niet meer in nee, en daar heb ik spijt van. Wat ik echter inmiddels op de mindfulnesstraining heb geleerd is dat alles begint met het in de eerste plaats op te merken. Er zullen de komende tijd nog genoeg momenten komen om van het NU te genieten en te zijn met de mensen die ertoe doen. Kerst, Oud & Nieuw en de gewoon-zomaar-momenten die vaak nog het mooist zijn. Ik neem me voor om geen enkel moment meer te missen. En als ik toch weer afgeleid raak door gedachten, is dat niet erg (!!) maar probeer ik het gewoon opnieuw.

Wat kan ik ondertussen nu doen om grijze, grauwe mist uit mijn hoofd en lijf te verjagen? Om me naar het NU te sleuren en morgen voor morgen te bewaren?

Ik zet een kop thee. Rooibos is mijn favoriet, maar gember en kaneel drink ik ook graag in deze tijd van het jaar. Ik aai mijn kat en zie, voel en luister hoe hij van de aandacht geniet. Dat is alles. En dat is precies goed.

Ben jij, net als ik ook al zo bezig met 2019 terwijl 2018 nog niet eens om is? Wat helpt jou om meer in het NU te zijn?

 

4 thoughts on “Regenachtige zondagen en ik…

 1. Wat heb je het mooi verwoord, alhoewel het op het moment zelf natuurlijk niet fijn was om dit gevoel te ervaren. Het is wel heel waardevol dat je juist door die zondag tot het besef bent gekomen dat je het beste in het NU kunt leven. Ik ben ook wel iemand die veel met de toekomst bezig is, hoewel het me de afgelopen tijd wel makkelijker afgaat om meer bij het nu stil te staan. Wat mij helpt, is om regelmatig dingen te doen waarbij ik niet hoef na te denken. Althans, niet op een piekermanier. Dan ga ik bijvoorbeeld een stukje wandelen, even kringloopshoppen of ruim ik op.
  Romy onlangs geplaatst…10 tips om geld te besparen (simpel en haalbaar!)My Profile

 2. Mooi geschreven en een krachtig besef! <3 Ergens ook wel een beetje herkenbaar. Die donkere dagen helpen mijn gemoedstoestand ook absoluut niet. Gelukkig wordt het wel iedere jaar iets beter. Vroeger was ik niets waard en niet uit bed te branden. Je hebt wel gelijk dat in het nu leven zo veel meer waard is dan almaar aan de toekomst denken. Ik vind het ook wel lastig hoor, niet meer vooruitdenken. Maar ik merk wel dat ik nu ik me daar niet meer zo op vast pin, ik het leven iets makkelijker vind. Mij helpt het enorm om er een feel good boek bij te pakken of een heerlijk luchtige tv-serie die me aan het lachen maakt (The Good Place!).

  Vind het overigens heel knap dat je voor jezelf hebt gekozen dit weekend. Lijkt me een hele moeilijke beslissing.
  Johanne onlangs geplaatst…10 dingen die mijn maand nóg beter maakten || Donkere novembereditieMy Profile

 3. Absoluut …. eh …. niet. Wat komt dat komt en 2018 gaat geluidloos over in 2019. Ik stel geen doelen en ga geen dingen anders doen. Niet persé op 1-1 tenminste: als je vind dat er iets anders moet, doe het dan meteen en wacht niet tot 1 januari. Heb ik altijd zo’n onzin gevonden. De zon komt gewoon weer op op 1-1 en de vogels fluiten alsof het gewoon morgen is en niet een nieuw jaar. En deze saaie, grauwe, grijze dagen zijn niet aangenaam. Een fikse wandeling kan wonderen doen. De kou voelen op je wangen en na zo’n heerlijke wandeling een lekker glas Irish Coffee maken (of ergens gaan drinken). Zálig! Zo komen we die sombere wintermaanden wel door.
  Vlinder onlangs geplaatst…HectischMy Profile

 4. Het is dan misschien niet erg mindful, maar als je een rotdag hebt, kun je ook gewoon een zoetsappige netflix-serie gaan kijken ofzo. Dat werkt bij mij goed. Ik vind het leven sowieso makkelijker sinds ik heb geaccepteerd dat het niet elke dag feest is. En deze maand vind ik gewoon een klotemaand, omdat alle werktargets zijn gehaald (dus minder motivatie) en ik niet echt uit een warme familie kom, dus alle feestdagen een beetje eenzaam zijn. En dat besef, dat het niet per se leuk hoeft te zijn, maakt het ook makkelijker.

  Volgens mij woon je niet echt in de buurt, maar anders konden we misschien een klaagmiddag houden samen met zoetsappige netflixseries en chocola 😉
  Lilian onlangs geplaatst…#1 • Boekenclub • Miracle Morning • Facebook • Happy ColorMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.