Lijstjes

Leeslijstje: 36 boeken voor mijn Goodreads reading challenge 2018

Ik ben dol op lezen en op lijstjes maken, dat zal jullie inmiddels al wel duidelijk zijn. Dus toen een poosje geleden Johanne op haar blog A Pinch of Jo haar Goodreads Reading Challenge lijst voor 2018 deelde, wilde ik ook meteen een leeslijst maken!

Gelijk een mooie gelegenheid om een nieuwe rubriek hier op Miss Deadline te introduceren waar ik al een tijdje over nadenk: luchtige (korte!) lijstjes, voor de lezers die mijn diepe deur longreads toch wat te veel van het goeie vinden ;). Niet meer dan 600 woorden max! Ik neem ook iets meer vrijheid in de onderwerpen dan bij mijn andere blogs. Gewoon een luchtig tussendoortje voor in het weekend.

Goodreads leeslijstje

Het duurde even voor ik mijn leeslijstje compleet had, want ik heb mezelf dit jaar uitgedaagd om welgeteld 36 boeken te lezen, maar het is gelukt. Sommige boeken had ik vorig jaar ook al op mijn lijstje staan maar daar ben ik toen niet aan toegekomen. Veel in het Engels, want dat vind ik leuker dan in het Nederlands lezen, én een boek in het Duits (kijken of ik dat nog kan!). Ook veel boeken over persoonlijke groei (waarvan ik sommige hier op Miss Deadline wil bespreken) en verder vooral lekker veel ontspannende mooie verhalen en feel good romans (hoop ik!).

Ik wil me hier overigens geen verplichting mee opleggen: boeken die niet leuk blijken te zijn, schrap ik zonder pardon van de lijst en dan zoek ik wel iets beters. Ook laat ik mijn leeswensen niet meer afhangen van de beschikbaarheid in de bieb, als ik een boek echt graag wil lezen, ‘mag’ ik ‘m kopen van mezelf (heb mijn tv-abonnement opgezegd dus vind dat ik me dat nu wel kan veroorloven haha!).

De 36 boeken die ik dit jaar wil lezen:

 1. Het labyrint der geesten – Carlos Ruiz Zafón (inmiddels al uit, aanrader!!)
 2. The Book of Dust – Philip Pullman
 3. My Not So Perfect Life – Sophie Kinsella
 4. I Heart Forever – Lindsey Kelk
 5. The Four Tendencies – Gretchen Rubin (eerstvolgende Miss Deadline recensie!)
 6. Pretty Happy – Kate Hudson
 7. Bedrock – het boek – Nina Pierson & Josephine Kay
 8. Vals alarm – Menno Oosterhoff (psychiater én ervaringsdeskundige over dwangstoornis)
 9. Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen
 10. The Bookshop on the Corner – Jenny Colgan
 11. The Trouble with Goats and Sheep – Joanne Cannon
 12. Hotel Hartzeer – Susan Smit & Marion Pauw
 13. A Wrinkle in Time – Madeleine L’Engle
 14. Lunch with Buddha – Roland Merullo
 15. I Thought It Was Just Me (But It Isn’t) – Brené Brown
 16. Vind je ikigai (werkboek) – Francesc Miralles & Héctor García (lees hier mijn recensie van hun eerste boek Ikigai)
 17. The Girlboss Workbook – Sophia Amoruso (vorig jaar las ik al haar boek #Girlboss, lees hier een review door Johanne)
 18. All I Ever Wanted – Lucy Dillon
 19. The Year of Reading Dangerously – Andy Miller
 20. The Reader of the 6.27 – Jean-Paul Didierlaurent
 21. Running Like a Girl – Alexandra Heminsley (over hardlopen)
 22. Blijven ademhalen – Hedi de Vree (over yoga)
 23. The Love Song of Miss Queenie Hennesy – Rachel Joyce
 24. Eat That Frog – Brian Tracy (over productiviteit en uitstelgedrag…)
 25. The Dust That Falls from Dreams – Louis de Bernières
 26. Self-compassion – Kristin Neff
 27. Thrice the Brinded Cat Hath Mew’d – Alan Bradley
 28. The Woman in Cabin 10 – Ruth Ware
 29. The Rejected Writer’s Bookclub – Suzanna Kelman
 30. Eindelijk 40 – Aaf Brandt Corstius
 31. Reddende engel – Renate Dorrestein (mijn absoluut favoriete Nederlandse auteur!)
 32. The Gallows Curse – Karen Maitland
 33. We Are All Made of Stars – Rowan Coleman
 34. The Essex Serpent – Sarah Perry
 35. Dein Perfektes Jahr – Charlotte Lucas
 36. The Husband’s Secret – Liane Moriarty

Benieuwd naar wat ik vorig jaar heb gelezen? Dat kun je zien op mijn Goodreads-profiel! Daar kun je ook mijn leesvorderingen van dit jaar volgen.

Welk(e) boek(en) wil jij dit jaar lezen? Leestips welkom!

12 thoughts on “Leeslijstje: 36 boeken voor mijn Goodreads reading challenge 2018

  1. Zeker doen!! Het eerste deel vond ik echt prachtig! De latere twee kon ik moeilijker doorkomen dus mssn moet je doe pas pakken als je weer wat meer in het lezen zit. Deel 4 vond ik weer helemaal geweldig, maar is wel 850 pagina’s… ????. Goed bezig dat je weer meer aan het lezen bent. Toen ik nog studeerde las ik bijna niet meer want toen voelde het steeds als moeten. Nu geniet ik er weer van. Veel leesplezier dit jaar!

 1. Oh, leeeuk! Goede lijst en denk dat ik veel hiervan moet toevoegen aan m’n lijstje voor 2019 (zo ver weg ????)! Hoop dat het je gaat lukken. En inderdaad als een boek niet leuk is, gewoon wegleggen. Moet geen verplichting worden. Ik ben nu bezig in Always the Bridesmaid. Heerlijke fluff ????

  1. Tuurlijk gaat me dat lukken! ???????? Zat nu ook al op de 36, hoewel daar wel een paar korte verhalen tussen zaten. Wil er nu 36 omdat ik dit jaar 36 wordt! Leek me wel toepasselijk haha. Veel op mijn lijstje vind jij vast ook wel leuk inderdaad. Always a Bridesmaid heb ik vorig jaar gelezen en vond t vanaf pagina 1 genieten! Dus zie uit naar deel 7 van haar I Heart serie ????.

  1. Voor mijn studie moest ik wel in het Engels lezen. Ik studeerde Nederlands nota bene maar alle lesstof was in het Engels, op den duur wordt het zo gewoon dat ik het verschil niet meer merkte. Maar volgens mij zijn alle boeken die ik hier boven noem ook in het Nederlands vertaald hoor. Kan me voorstellen dat je door een zwangerschap even geen zin meer hebt in spannende boeken haha, komt vast wel weer en anders zijn er nog genoeg andere mooie boeken 🙂

 2. Ik heb de afgelopen jaren wat meer Nederlandse boeken gelezen, en heb er dit jaar ook nog een boel in mijn boekenkast die nog gelezen moeten worden. Ik weet niet of je “Het wordt spectaculair. Beloofd” van Zita Theunynck kent, maar ik las het dit jaar en vond het echt een pareltje. Zo mooi geschreven! Succes met je lijstje en ik voeg je toe op Goodreads ????

  1. Leuk! 🙂 Er zijn een aantal Nederlandse auteurs die ik graag lees, zoals Renate Dorrestein en Aaf Brandt Corstius maar meestal vind ik het in het Nederlands net niks. Misschien heeft mijn studie Letterkunde me wel verpest, ik weet het niet. “Het wordt spectaculair” ken ik helemaal niet, de schrijver heb ik zelfs nooit van gehoord. Ik ben zeer benieuwd dus ik zet m op mn lijstje, dank voor de tip!

 3. Ik krijg een beetje keuzestress als ik deze lijst zo zie 😉 Als ik geen titels meer heb, weet ik in ieder geval waar ik moet kijken.

  Ik twitterde toevallig vandaag net een boek dat in maart uitkomt en dat ik graag wil lezen: Het gevaar van angst van Tinkebell. Ik kreeg een persbericht van de uitgever (voor m’n online boekwinkel) en ik was meteen gefascineerd.
  Lilian onlangs geplaatst…3+ podcasts over slow living, mindfulness en gelukMy Profile

  1. Ojee, stress was toch echt niet de bedoeling van dit lijstje hoor, haha! Ik heb gelukkig een jaar om ze allemaal te lezen, het enige dilemma dat ik heb is kiezen welke ik eerst lees.
   Ik had nog niet gehoord van Het gevaar van angst, intrigerende titel. Dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.