Dagelijkse deadlines, Ontboezemingen

Leven is veranderen

Leven is veranderen,

herbezinnen telkens weer,

wijzigen van eigen denken,

wat eens was dat is niet meer.

Deze eerste regels van liedtekst* zingen al het hele weekend rond in mijn hoofd. Je bent altijd aan het veranderen, ook al merk je het niet altijd. Als je er middenin zit, lijkt het soms alsof je stil staat. Totdat iemand anders je laat zien hoe ver je bent gekomen. Of doordat je voelt dat iets niet meer past. Uit je jasje gegroeid.

De komende maanden neem ik even de tijd om te bezinnen op Miss Deadline. Het lijkt erop dat ik in het afgelopen anderhalve jaar zoveel veranderd ben, dat bloggen – op deze manier – niet meer bij mij past. Ik merk tenminste dat het niet meer wil. Alle projecten en onderwerpen die ik nu verzin zijn kunstgrepen om aan de gang te blijven, de echte drang is weg. Dat vind ik erg moeilijk, want Miss Deadline betekent veel voor me en heeft me veel gebracht. Het voelt zelfs een beetje als verraad om dit te schrijven (voor de tweede keer, een eerdere blog heb ik vol schuldgevoel en ongemak weer offline gehaald, achter een wachtwoord gezet  en toch weer openbaar online gepubliceerd).

Ik zal niet stoppen met schrijven, dat kan ik gewoonweg niet, maar wat en hoe, dat weet ik even niet. Ik weet alleen dat het anders moet. Daarom laat ik Miss Deadline even los, in ieder geval de ‘verplichting’ om elke maandag iets nieuws te publiceren. Ik hoop na de zomer met ‘ iets nieuws’ te komen.

Que sera, sera.

 

*uit ‘ Het evoluerend leven’, zangkoorlied nr. 17 van het Apostolische Genootschap

3 thoughts on “Leven is veranderen

  1. Nou jammer, maar doe vooral wat je zelf het beste vindt. Ik schipper ook steeds een beetje tussen de focus op bloggen (wat ik leuk vind!) en werk (wat nuttig is voor mijn persoonlijke ontwikkeling en wat ik ook leuk vind). Helaas kan niet alles tegelijk. Maar hoop je in de toekomst nog eens terug te zien en succes met wat je gaat je gaat doen.
    Lilian onlangs geplaatst…#18 • Vrijwilliger • Ochtendstond • FacebookgroepMy Profile

  2. Vind het alleen maar knap dat je deze beslissing durft te maken. Anders blijft het maar zeuren en zeuren en dat maakt het leven echt niet leuker. Je hebt ook hartstikke veel veranderingen doorgemaakt en je zit nog in de beginfase van je allerlaatste verandering. Dat moet ook allemaal een plaats krijgen voordat je je weer hierop kunt richten, denk ik. En soms verandert de richting, dat is ook niet erg. Hoop alleen wel heeelelelelleleeel erg dat je een nieuwe richting vindt en na de zomer weer terugkomt. Heel veel succes met het heruitvinden van Miss Deadline. Jij kan dit. X
    Johanne onlangs geplaatst…BSB, Italië & Bookie Book Books: hier heb ik zin an!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.